Το Ε.Κ.Φ.Ε. Κορινθίας, σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Ε. κλάδου ΠΕ04 του ΠΕ.ΚΕ.Σ. Πελοποννήσου, διοργανώνει μαθητικό τοπικό διαγωνισμό πειραμάτων στις Φ.Ε. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 στις 9:00, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κορινθίας, στην Κυράς Βρύση.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες των Α’ και Β’ τάξεων του Λυκείου, που γεννήθηκαν μετά την 01-01-2006, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε θέματα Φυσικής Χημείας και Βιολογίας.

Όροι και προϋποθέσεις του διαγωνισμού:

  1. Όσα σχολεία επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να συμπληρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα (φόρμα συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση για κάθε μαθητή) και να τα στείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέχρι τις 6-12-2022 στο e-mail του Ε.Κ.Φ.Ε.
  2. Κάθε σχολείο εκπροσωπείται από μία τριμελή ομάδα.
  3. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στο διαγωνισμό είναι προαιρετική και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων/κηδεμόνων για τη συμμετοχή τους. Το Ε.Κ.Φ.Ε. αναλαμβάνει τη διαδικασία υλοποίησης του διαγωνισμού και την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των διαγωνιζομένων μαθητών/τριών.
  4. Οι συμμετέχουσες ομάδες πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά από συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Οι συνοδοί είναι στη διάθεση της οργανωτικής επιτροπής, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ως επιτηρητές και βαθμολογητές.
  5. Για να υλοποιηθεί ο τοπικός διαγωνισμός είναι απαραίτητη η συμμετοχή τουλάχιστον τριών ομάδων που η κάθε μια προέρχεται από διαφορετικό σχολείο.
  6. Ο υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. ορίζει Τοπική Επιστημονική Επιτροπή για την διεξαγωγή του τοπικού διαγωνισμού.
  7. Κάθε τριμελής ομάδα μαθητών θα διαγωνιστεί σε τρία εργαστηριακά θέματα: ένα στη Φυσική, ένα στη Χημεία και ένα στη Βιολογία ή σε συνδυασμό αυτών. Τα θέματα θα είναι στα πρότυπα των προτεινόμενων εργαστηριακών ασκήσεων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας Γυμνασίου και Λυκείου που ανακοινώνονται κάθε σχολικό έτος από το Υπουργείο Παιδείας.
  8. Τα όργανα και διατάξεις που θεωρούνται γνωστές και θα πρέπει να είναι εξοικειωμένοι οι μαθητές καθορίζονται από την Επιστημονική Επιτροπή του Τοπικού Διαγωνισμού και ανακοινώνονται από το Ε.Κ.Φ.Ε.
  9. Οι διακριθέντες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα φυσικών επιστημών (EOES 2023) που διοργανώνει η ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε., με την προϋπόθεση ότι η σχετική έγκριση θα αποσταλεί στα σχολεία εντός του 2022.
  10. Επισημαίνεται ότι:
    1. Δεν θα προκύψουν έσοδα για το Ε.Κ.Φ.Ε. Κορινθίας, την ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε., ή για άλλον, από τη διοργάνωση του διαγωνισμού και από τα υποβληθέντα έργα (με εμπορία ή διαφήμιση κ.λπ.) και ότι η χρήση των έργων (γραπτές απαντήσεις στα ερωτήματα του διαγωνισμού) θα γίνει μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.
    2. Φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης θα χρησιμοποιηθεί με ευθύνη του Ε.Κ.Φ.Ε. Κορινθίας ή της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε αποκλειστικά για λόγους γνωστοποίησης της εκδήλωσης.
    3. Οι κηδεμόνες των μαθητών που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να δηλώσουν υπεύθυνα την συγκατάθεση τους για συμμετοχή των μαθητών στην διαδικασία αλλά και στην τυχόν εμφάνισή τους στο σχετικό φωτογραφικό υλικό.

 

Χρήσιμα έγγραφα:

Οδηγίες

Φόρμα συμμετοχής

Δήλωση γονέα