Η εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στο Γυμνάσιο

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων συνεργασίας του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελοποννήσου, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04 Γρίβας Κωνσταντίνος και ο υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε. Κορινθίας Βενέτης Κωνσταντίνος, προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ04 σε κύκλο επιμορφωτικών συναντήσεων με θέμα την εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στο Γυμνάσιο, που θα υλοποιηθεί το διάστημα Νοεμβρίου 2021 – Ιανουαρίου 2022.

Η επιμορφωτική δράση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ04 και όχι μόνο σε όσους διδάσκουν φέτος σε Γυμνάσιο.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κορινθίας (Γυμνάσιο Ισθμίας) και στο 1ο ΓΕΛ Κιάτου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τετάρτη 10-11-2021 – Ε.Κ.Φ.Ε. Κορινθίας (Γυμνάσιο Ισθμίας):
    Εργαστηριακές δραστηριότητες Βιολογίας – Χημείας Γυμνασίου (Α’ τετραμήνου).
  • Τετάρτη 24-11-2021 – 1ο ΓΕΛ Κιάτου:
    Εργαστηριακές δραστηριότητες Βιολογίας – Χημείας Γυμνασίου (Α’ τετραμήνου).
  • Τετάρτη 01-12-2021 – Ε.Κ.Φ.Ε. Κορινθίας (Γυμνάσιο Ισθμίας):
    Εργαστηριακές δραστηριότητες Φυσικής Β’ και Γ’ Γυμνασίου.
  • Τετάρτη 08-12-2021 – 1ο ΓΕΛ Κιάτου:
    Εργαστηριακές δραστηριότητες Φυσικής Β’ και Γ’ Γυμνασίου.
  • Τετάρτη 15-12-2021 – Ε.Κ.Φ.Ε. Κορινθίας (Γυμνάσιο Ισθμίας):
    Εργαστηριακές δραστηριότητες Γεωγραφίας – Γεωλογίας Γυμνασίου.
  • Τετάρτη 22-12-2021 – 1ο ΓΕΛ Κιάτου:
    Εργαστηριακές δραστηριότητες Γεωγραφίας – Γεωλογίας Γυμνασίου.
  • Τετάρτη 12-01-2022 – Ε.Κ.Φ.Ε. Κορινθίας (Γυμνάσιο Ισθμίας):
    Εργαστηριακές δραστηριότητες Βιολογίας – Χημείας Γυμνασίου (Β’ τετραμήνου).
  • Τετάρτη 19-01-2022 – 1ο ΓΕΛ Κιάτου:
    Εργαστηριακές δραστηριότητες Βιολογίας – Χημείας Γυμνασίου (Β’ τετραμήνου).

Προτείνεται οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία των Δήμων Κορινθίων, Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και Νεμέας, να συμμετέχουν στις συναντήσεις στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κορινθίας, και οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία των δήμων Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Βέλου – Βόχας, να συμμετέχουν στις συναντήσεις στο 1ο ΓΕΛ Κιάτου.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα για όποιες συναντήσεις επιθυμούν να συμμετάσχουν:

https://forms.gle/YbnxDHwqnSHCd9zE6

Η φόρμα αυτή χρησιμεύει στο να οργανώνεται κάθε φορά κατάλληλα ο χώρος συνάντησης. Η συμμετοχή κατοχυρώνεται αποκλειστικά μέσω της φόρμας και δεν αποστέλλεται στα σχολεία email επιβεβαίωσης με τη λίστα συμμετεχόντων. Η δυνατότητα συμμετοχής στην επιμόρφωση προβλέπεται από την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ 113244/Δ2/13-9-2021 και το έγγραφο του Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου με αρ. πρωτ. 1106/20-9-2021. Σημειώνεται ότι βεβαίωση παρακολούθησης του επιμορφωτικού κύκλου θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς εκείνους που θα παρακολουθήσουν τουλάχιστον τις τρεις από τις τέσσερις συναντήσεις.

Σύμφωνα με την 60η εγκύκλιο για την COVID (αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/180/οικ. 17530), οι συνεδριάσεις με φυσική παρουσία, χωρίς περιορισμό ατόμων και με τήρηση των υγειονομικών μέτρων, γίνονται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους. Το Ε.Κ.Φ.Ε., καθώς υποχρεούται να τηρεί τους κανονισμούς, παρακαλεί τους συναδέλφους που θα προσέλθουν στην επιμορφωτική συνάντηση τα πληρούν την πιο πάνω προϋπόθεση. Επειδή όμως αποτελεί πεποίθηση όλων ότι θα πρέπει να μην υπάρχουν περιορισμοί στην επιμόρφωση, αν κάποιοι συνάδελφοι δεν είναι εμβολιασμένοι και επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Ε.Κ.Φ.Ε., ώστε να οριστεί ειδικά για αυτούς νέα ημερομηνία συνάντησης, κατά την οποία θα τηρούνται οι αριθμητικοί περιορισμοί της πιο πάνω εγκυκλίου.

Υπενθυμίζεται ότι από 1-11-2021 η λειτουργία του “edupass.gov.gr” έχει επεκταθεί στις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Αυτό σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις επιμορφωτικές συναντήσεις θα πρέπει να ενημερώνουν την πλατφόρμα για την επίσκεψή τους είτε στο Ε.Κ.Φ.Ε. Κορινθίας (Γυμνάσιο Ισθμίας), είτε στο 1ο ΓΕΛ Κιάτου.

Επισημαίνεται ότι η επιμορφωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται ημέρα Τετάρτη, στο πλαίσιο του κενού τρίωρου των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ04. Παρακαλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς ώστε να συμμετέχουν στις επιμορφωτικές συναντήσεις.