Λύση 1 – Droidcam

Μπορούμε, όταν γράφουμε κάτι σε ένα χαρτί, να το μοιραζόμαστε με τους υπόλοιπους μέσω της κάμερας του κινητού μας. Αυτό γίνεται χάρη στην εφαρμογή Droidcam, η οποία μετατρέπει την κάμερα του κινητού μας σε ασύρματη camera για το PC.

Στην ιστοσελίδα των δημιουργών της εφαρμογής, https://www.dev47apps.com/ μπορούμε να βρούμε οδηγίες για το πώς να μεταφέρουμε την εικόνα από την κάμερα του κινητού μας στο PC.

Η σύνδεση μπορεί να γίνει και με USB, αλλά ο πιο απλός τρόπος είναι η μετατροπή του κινητού σε IP camera, οπότε μπορούμε να δούμε την εικόνα μέσω του web browser του PC μας.

Αρχικά, κατεβάζουμε στο κινητό μας την εφαρμογή “DroidCam Wireless”.

Όταν τρέξουμε την εφαρμογή στο κινητό μας, εμφανίζεται μία εικόνα σαν την ακόλουθη:

Στη συνέχεια, στο PC μας, ανοίγουμε το web browser και πληκτρολογούμε τη διεύθυνση που εμφανίζεται στην εφαρμογή του κινητού, πχ. 192.168.1.7:4747, όπως φαίνεται στην πιο πάνω εικόνα.

Στην καρτέλα του browser θα δούμε κάτι αντίστοιχο με την πιο κάτω εικόνα:

Παρατηρούμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε το φλας της κάμερας του κινητού, να μεγαλώσουμε την εικόνα που παίρνουμε από το κινητό και να ρυθμίσουμε την ανάλυση της εικόνας (μέχρι 480p, για μεγαλύτερη ανάλυση θα πρέπει να αγοράσουμε την έκδοση “DroidCamX Wireless”).

Η κάμερα του κινητού λειτουργεί ως IP camera, ακόμα και αν κάνουμε κάποια άλλη χρήση του κινητού ή αν η οθόνη του είναι σβηστή.

Λύση 2 – Whiteboard και ScreenStream

Μία εξίσου βολική και ανέξοδη λύση, είναι να γράφουμε σε ένα tablet ή σε κινητό και ό,τι γράφουμε να μεταδίδεται στο PC μας.

Για αυτή τη λύση χρειαζόμαστε δύο εφαρμογές:

Η πρώτη είναι μία εφαρμογή που μετατρέπει το tablet σε πίνακα. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες στο Google Play, μία απλή και εύκολη είναι η εφαρμογή “Whiteboard” του HashDroid.

Η δεύτερη εφαρμογή που χρειαζόμαστε είναι για να μεταφέρουμε την εικόνα του tablet μας στο PC. Μία τέτοια εφαρμογή είναι η “Screen Stream over HTTP”, του Dmitriy Krivoruchko.

Αφού εγκαταστήσουμε την εφαρμογή ScreenStream, τρέχουμε την εφαρμογή, οπότε βλέπουμε μία εικόνα όπως αυτή:

Πατώντας το start αρχίζει η μετάδοση της οθόνης του tablet στη διεύθυνση που αναφέρεται πάνω αριστερά (πχ. στην πιο πάνω εικόνα η διεύθυνση είναι http://192.168.1.3:8080).

Ανοίγοντας τη διεύθυνση αυτή με το web browser του PC μας, μπορούμε να παρακολουθούμε από το PC την οθόνη του tablet.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε την εφαρμογή Whiteboard.  Μπορούμε να γράψουμε με το δάχτυλο, ή ακόμα καλύτερα, με μία γραφίδα αφής. Ό,τι γράφουμε, αποτυπώνεται και στο PC:


Για να δοκιμάσετε πώς είναι να γράφει κάποιος με γραφίδα αφής, μπορείτε να κατασκευάσετε μία, αρκετά εύκολα. Θα χρειαστείτε απλά ένα στιλό, μία μπατονέτα, λίγο αλουμινόχαρτο, λίγο σελοτέιπ και τις οδηγίες που δίνονται σε αυτό το βίντεο: